Vienkārši pagatavojams kausētais siers mājās – gatavs 10 minūtēs

Es vienkārši dievinu kausētu sieru, bet veikalos nopērkamajos produktos bieži vien ir nevēlamas piedevas. Tāpēc izlēmu kausēto sieru pagatavot pati. Izmēģināju daudzas receptes, kamēr atradu ideālo – vienkāršu un neticami garšīgu.

Šis kausētais siers izdodas gluds un maigs, ar patīkamu, krēmīgu garšu. Man patīk tam pievienot dažādas sastāvdaļas, piemēram, dilles, sēnes vai šķiņķi. Mājās gatavots kausētais siers gan garšīgāks, gan veselīgāks par veikalā nopērkamo. Turklāt to var uztaisīt tikai 10 minūtēs!

Veikala sieri bieži satur konservantus, stabilizatorus un mākslīgos aromatizētājus, bet mājās gatavots siers būs bez liekām piedevām. Vari izvēlēties savu iecienīto sieru, garšvielas un piedevas, piemēram, ķiplokus, zaļumus vai riekstus. Paštaisīts siers būs svaigs un bez rūpnieciskiem piejaukumiem, kas uzlabo garšu.

Plus, gatavojot pašam, bieži vien sanāk lētāk, īpaši ja izmanto atlikušo sieru, kas citādi varētu tikt izmests.

 

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Ķeramies klāt receptei!

 

Pagatavošanas gaita:

Es izmantoju mājas biezpienu, lai gan der arī veikalā pirktais, galvenais, lai tauku saturs būtu vismaz 9% un produkts – augstas kvalitātes.

Biezpienu sakuļu blenderī līdz viendabīgai masai, tad pārlieku nerūsējošā tērauda katliņā.

Pēc tam biezpienam pievienoju vistas olu, ½  tējkaroti sāls, tikpat daudz sodas un kārtīgi samaisu. Pēc sodas pievienošanas biezpiens kļūst gaisīgs.

Šie augi tiks galā ar kaitēkļiem jūsu dārzā – rezultāts būs vairāk kā iepriecinošs

Tālāk seko ļoti svarīgs solis!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk